Kockknivar

De blad jag hittills använt till kockknivarna är handsmidda av japansk smed. Kärnan i bladet är av Svenskt Sandvikenstål, 19C27, med 45 lager rostfritt damaskus stål runt kärnan, bladet är härdat till HRC60. Den hamrade ytan förhindrar att köttet "klibbar fast" på knivbladet.  Hög kvalité ut i minsta detalj. 

Anna-Karin

Knivset i 3 delar, skaft av stabiliserad tvärsågad rötad bok, front av hamrad silver och detaljer av tenn, aluminium och vulkanfiber.

Hanna

Skaft av Ene, med front av hamrad silver och detaljer av stabiliserad lönnvril, tenn, aluminium och vulkanfiber.

Knivset i 2 delar

Tre olika skaft, alla av stabiliserat material, det översta i lönnvril och de två nedersta av masurbjörk.

Tim

Armas

Pernilla

Den första kockkniven jag gjorde.

Håkan och Denise