UVS, Utmärkt Värmländsk slöjd

En utmärkelse man får genom att lämna in slöjdalster för bedömning till Länshemsslöjdsföreningen i Värmland. Man får lämna in max 3 produkter/år och utmärkelsen får man när 10 slöjdalster godkänts i rad, misslyckas man med någon får man börja om från början. Man har sedan rätt att märka framtida alster med utmärkelsen. Jag fick min utmärkelsen 2019 och är nu en av 21 andra värmlänningar som får använda mig titeln.

2016. UVS: 531 Kniv med nålgravyr

Juryns kommentar: Godkänd. Smakfullt utnyttjande av träet i skaftet. Utmärkt hantverk. Väl utfört läderarbete i slidan. bra proportioner.

2016.UVS: 526 Brukskniv

Juryns kommentar: Godkänd. Ändamålsenlig form och gott utförande. Inpassning bra men silverfronten osymmetrisk. Böjd slida.

2017. UVS 554: Knivskaft av masurbjörk.

Juryns kommentar: Godkänd. Ett utmärkt arbete i mycket bra utförande och med ett elegant mönster. Smidig upphängning och behaglig att hålla i. Estetiskt tilltalande. Ett plus för den dekorativa sömmen på framsidan.

2017. UVS 555: Knivskaft av älghorn

Juryns kommentar: Godkänd. Mycket gott utförande. Snyggt och väl genomfört arbete.

2017. UVS 556 Knivskaft av äppelträ.

Juryns kommentar: Godkänd. En utsökt fin och välgjord kniv med utmärkt funktion. Väl valt trä med kärna synlig som en extra fin detalj.

2018. UVS 579

Juryns kommentar: Godkänd. En välfungerande brukskniv med bra upphängare. Fin i formen.

2018. UVS: 580 Brukskniv

Juryns kommentar: Godkänd. En mycket fin, väl utformad och påkostas brukskniv. Vacker att se på. Svart och silver kompletterar varann.

2018.UVS: 578 Brukskniv

Juryns kommentar: Godkänd. En exklusiv men väl fungerande brukskniv. Ett bra arbete. Klassisk modell. Välgjord.

2019. UVS: 582 Kniv

Juryns kommentar: Godkänd. Fin brukskniv med bra passform, känns skön i handen. Fränt att mönstret på kniven övergår till knivslidan och även finns med på upphängningen.

2019. UVS: 583 Kniv

Juryns utlåtande: Godkänd. Bra utformning, ger fint helhetsintryck. Nytänkande med en extra söm på framsidan av slidan. Flätan på upphängningen förhöjer intrycket.